Woningnood, hoe anders dan door het bouwen van huizen kun je dat oplossen? Al sinds dat de woningnood (1960) ernstige vormen
begon aan te nemen zijn er plannen, maar concreet is er nooit iets geworden, mislukte projecten zoals de Amsterdamse
Bijlmer ten spijt.
De huidige verantwoordelijk Minister (demissionair 20224, Hugo de Jonge) wil 100.000 huizen per jaar bouwen, hij is de enige die daarin gelooft, iedereen weet dat hij knollen voor citroenen verkoopt.Door immigratie, de wens om groter te gaan wonen, sloop en een snel aantrekkende economie, wat arbeidsmigranten naar ons land aantrok, nam de woningnood toe.
Gebruik landbouwgrond om op te bouwen, maar zorg wel voor gebieds-ontsluiting zodat er geen slaapsteden ontstaan. Leefbaarheid en 'samen' leven is essentieel voor een 'echt' gelukkige samenleving.Omdat we anno 2024 meer dan ooit te maken hebben met milieumaatregelen moeten we een maximum stellen aan het aantal vierkante meters dat iemand mag bewonen. Meer mag wel, maar dan betaal je een bewoonbelasting. Zo blijft er meer ruimte (letterlijk en figuurlijk) over voor anderen, immers, niet alles gaat naar té grote (en dus té dure) huizen.
Waarom er niet massaal gebouwd is komt door de enorm lange tijd die er nodig is om een project op te starten. Procedures, vergunningen en weerstand van buurtbewoners omdat men eindeloos in beroep kan gaan tegen een beslissing maken van Nederland een stroperig land.Optoppen en aanplanken, 'bad ideas'.
Schaf de regels af!
Het SRP (sociaal-realistisch-platform) startte als een Internetbeweging, het is partij-onafhankelijk en wijst begrippen als 'links', 'rechts' en 'het politieke midden' af.
De politiek in Nederland kenmerkt sinds de Tweede Wereldoorlog in drie stromingen, te weten:De PvdA, het CDA en de VVD verdelen sinds 1948 de politieke posten, als het ze uitkomt mogen kleinere partijen aanschuiven. Deze 'verdeel en heers' politiek leverde de burger de laatste decennia geen echte vernieuwingen op, wel crises.
- De Christen-Democratie
- De Sociaal-Democratie
- Het Liberalisme
Het sociaal-realisme richt zich op de burger, wat is werkelijk in zijn of haar belang?
Bij grote vraagstukken zal de burger om een dwingend advies moeten worden gevraagd middels een referendum waarbij de opkomst én de meerderheid minimaal 50% dienen te zijn.
Het sociaal-realisme heeft geen enkele binding met een bestaande politieke stroming.
Totdat deze website begon te publiceren over sociaal-realisme in de politiek was hier niets over te vinden.
Laat uw stem écht spreken en neem niet langer genoegen met enkele seconden democratie eens in de vier jaar.