Het onderwijs in Nederland is onderverdeeld in:
- primair onderwijs (lagere school)
- praktijkonderwijs (gericht op wonen, werken, burgerschap, vrijetijdsbesteding)
- bijzonder onderwijs (een godsdienst, levensovertuiging of visie op het onderwijs is de grondslag)
- voortgezet onderwijs of ook wel middelbaar onderwijs (vmbo, mbo, havo)
- voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo)
- hoger beroepsonderwijs (hbo)
- wetenschappelijk onderwijs (universitair)
- speciaal onderwijs (so) en voortgezet speciaal onderwijs (vso)
Het bijzonder onderwijs zou naar onze mening beperkt moeten worden tot privéscholen, daar kan naar onze overtuiging geen belastinggeld aan worden gespendeerd.In Nederland kan men zelf een school kiezen uit het openbare, bijzondere en particuliere aanbod aan scholen. De eerste twee worden gefinancierd door de overheid. Particuliere scholen worden geheel gefinancierd door de ouders van de leerlingen. De bijzondere scholen zouden, net als de particuliere scholen, gefinancierd moeten worden door de ouders zelf, zo vindt het SRP.
Het systeem in Nederland is té complex waardoor een gedegen algemene opleiding vaak ontbreekt.Een basisschool tot en met leeftijd 13 geeft de leerling meer basis om zelf een gedegen beroepskeuze te maken. Het hoger beroepsonderwijs zou onderdeel van het VWO moeten worden. Een schoolvariant waarna de leerling een bredere tweede basis heeft om dan een goede keuze te maken; werken of doorleren aan een universiteit.
Studenten uit het buitenland dienen de volledige kosten van een studie zelf te dragen, de basistaal aan alle scholen is in onze plannen Nederlands.SO (speciaal onderwijs en VSO (voortgezet speciaal onderwijs)
Stel een passende rol in de toekomst centraal, het zal onze kinderen zekerder en succesvoller maken.
Het SRP (sociaal-realistisch-platform) startte als een Internetbeweging, het is partij-onafhankelijk en wijst begrippen als 'links', 'rechts' en 'het politieke midden' af.
De politiek in Nederland kenmerkt sinds de Tweede Wereldoorlog in drie stromingen, te weten:De PvdA, het CDA en de VVD verdelen sinds 1948 de politieke posten, als het ze uitkomt mogen kleinere partijen aanschuiven. Deze 'verdeel en heers' politiek leverde de burger de laatste decennia geen echte vernieuwingen op, wel crises.
- De Christen-Democratie
- De Sociaal-Democratie
- Het Liberalisme
Het sociaal-realisme richt zich op de burger, wat is werkelijk in zijn of haar belang?
Bij grote vraagstukken zal de burger om een dwingend advies moeten worden gevraagd middels een referendum waarbij de opkomst én de meerderheid minimaal 50% dienen te zijn.
Het sociaal-realisme heeft geen enkele binding met een bestaande politieke stroming.
Totdat deze website begon te publiceren over sociaal-realisme in de politiek was hier niets over te vinden.
Laat uw stem écht spreken en neem niet langer genoegen met enkele seconden democratie eens in de vier jaar.